Gizlilik Politikası

tiktokindir.com © Copyrigth 2022 ile tüm hakları saklıdır. Site içerisinde yayınlanan kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları tiktokindir.com sayfasına aittir. Site içerisinde yer alan bütün yazı, materyal, resim, ses dosyası, animasyon, dizayn, tasarım ve düzenlemeler 5846 numaralı yasa telif hakları vasıtasıyla tiktokindir.com ile korunmaktadır. Bunlar tiktokindir.com’un yasal iznine başvurulmadan ticari olarak kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. Site sahibi ile iletişime geçilmeden, izinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanım hakkı verilemez.

1. Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni

tiktokindir.com olarak bu aydınlatma metni 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” 10. Maddesine dayanılarak Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’e dayandırılmıştır. Tiktokindir.com olarak Kanun’da öngörülen ilkeler kapsamında, kişisel verilerin işlenmesi, silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesi, aktarılması, ilgili kişinin aydınlatılması ve veri güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili Kanun’dan kaynaklı sorumluluklara tamamen uymaktadır. Kişisel veri yönünden tüm veri işleme sürecinde işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen veri kayıt sistemini kurulması ve yönetilmesinden sorumlu tiktokindir.com’dur.

2. Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Tiktokindir.com adlı sitemize üye olmanız halinde, kullanıcı adınız, şifreniz, ad-soyadınız, e-posta adresiniz, üye olduğunuz tarih ve son giriş yaptığınız tarih işlenmektedir. Ayrıca tiktokindir.com’a kayıt olurken belirttiğiniz kişisel verileriniz, profil resminiz ve IP bilgilerinizden ibaret kişisel verileriniz;

  • İşlem güvenliği için kimlik doğrulamada bir gereklilik olması
  • Resmî kurumlar tarafından gerekli kanuni yükümlülüklerin tiktokindir.com olarak yerine getirilmesi
  • Tiktokindir.com’a üye olmanız haline isteğe göre üye kimliğinizin profilinizde görüntülenmesi
  • Tiktokindir.com yönetimi için sorunların giderilmesi ve tespiti,
  • Tiktokindir.com içeriklerinin geliştirilmesi ve yönetimi,
  •  Çerezler aracılığı ile tiktokindir.com ziyaret etmeniz halinde size özel reklamların gösterilmesi

amaçlarıyla tiktokindir.com tarafından sınırlı olarak işlenmektedir.

Sitemize üye olmadan sadece ziyaret etmeniz halinde, kanunen yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek amacıyla yalnızca IP bilgisinden ibaret kişisel veriniz ve trafik bilgileri sınırlı olarak saklanmaktadır. Reklam politikasına göre de çerezler aracılığıyla size özel reklam gösterilmesi amacıyla sınırlı olarak tiktokindir.com tarafından işlenmektedir.

3. Kişisel Verilerin Aktarılması

Tiktokindir.com’u ziyaret ettiğinizde sizlerden toplanılan kişisel verileriniz KVKK Md.28/1 kapsamında tarafımızdan istenmesi halinde aydınlatma yükümlülüğü olmadan ve açık rızanız aranmadan ilgili makamlara teslim edilebilmektedir.

Tiktokindir.com bunların dışında tahmin edilemeyen durumlarda da kişisel verileriniz kanunlarda açıkça belirtilmiş durumlarda talep edilmesi halinde kanunlarda belirtilen kamu kurumlarına (Bakanlıklar gibi idari makamlara) kanunda öngörülen amaç ve sınırlamalar kapsamında paylaşılabilir.

Aydınlatma yükümlülüğü olmayan ve açık rızanızı gerektirmeyen yasal yükümlülüklerimizin dışında tiktokindir.com; üçüncü parti çerez sağlayıcılara, çerezler ile işlenen web sitemizdeki hareketleriniz, seçimleriniz ve tercihlerinize ilişkin bazı bilgileri toplayabilir.

4. Veri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, tiktokindir.com’u ziyaret etmeniz halinde IP adresinizi bünyesinde barındırır ve üye formunu doldurmanız halinde verinize erişebilir. Bu veriler ise site çatısı altında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesi kapsamında değerlendirilmektedir. Dolayısıyla verileriniz bu kanunda açıkça belirtilen, bir sözleşmenin kurulması veya yerine getirilmesiyle doğrudan ilgilidir. Sözleşmenin taraflarına ait kişisel veri işlemi yasayla gerekli kılınmıştır ve ilgili kişinin kendisi tarafından kabul edilmiştir. Tiktokindir.com veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayandırarak verileri kısıtlı olarak işlemektedir.

5. Ziyaretçi Hakları

Tiktokindir.com’a 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun, “İlgili kişinin hakları” başlıklı 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi iletebilirsiniz. Buna göre site iletişim formundan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca şikâyet ve önerilerinizi info@tiktokindir.com adresine e-posta vasıtasıyla bildirebilirsiniz. Tiktokindir.com tarafından e-posta ile şikâyet ve önerilerinizi gönderirken tarih belirterek açık ve anlaşılır şekilde ifade etmeniz önerilir.

PDF Kitap İndir